BloggProffs

Om drömmar – gästblogg av Artemis

Vår 6:e gästblogg är av ytterligare en deltagare i godis- och kaklöftet, nämligen Artemis.

Vem är då Artemis, hon presenterar sig så här på sin blogg http://kanjagblifrisk.wordpress.com/

Artemis är mitt smeknamn här i bloggen och där ute i bloggosfären. Det är inte mitt riktiga namn utan är helt påhittat av mig.
Jag är 29 år gammal, kvinna och bor i Sverige. Är född och uppvuxen i Grekland men är absolut ingen typiskt grekiska och ingen typiskt kvinna heller för den delen.

Jag är väldigt väldigt speciell och annorlunda person. Men jag är trots allt bara människa och har samma behov som de allra flesta av oss.

HÅLL TILL GODO

När jag var yngre var en av mina största drömmar att komma till Sverige. Alla mina pengar gick åt att resa hit och när livet blev allt jobbigare blev det inte bara en dröm utan den enda utvägen… Min sista chans att överleva…

Sen, när jag väl, efter många försök, kunde stanna här så bröt jag ihop… Allt som jag tidigare försökte uthärda kom upp till ytan…

Det blev många år där av sjukdom, hopp och förtvivlan, dåliga möten med sjukvården…

Jag fick också reda på, nyligen, efter att ha gått en kurs, att det finns något som heter kulturtrötthet/kulturchock. Det är det man får när man har varit länge i ett annat land, ett jättejobbigt tillstånd som man måste ha upplevt för att riktigt förstå…

Men inlägget skulle handla om drömmar. Grejen är, när min dröm att komma till Sverige blev sann så visste jag inte vad jag skulle göra. Mitt sätt att överleva mitt liv hade varit att ha något att kämpa för, jag visste inte hur man ”bara levde”. Jag fick lära mig det också, och lär mig fortfarande…

Numera är mina drömmar inte så stora som att flytta till ett annat land. De är lite som mål som jag vill uppnå. Nu har jag börjat träna på gymmet till exempel, något som jag aldrig vågade tidigare! Så mina mål kan ha en del att göra med det och en del med kreativa sätt att tjäna pengar på, jag är ingen 8-16 person och trivs inte på de flesta arbetsplatser där en massa skitsnack pågår bland annat… Jag vill ha andra sätt att tjäna pengar på och jag vet att det går för det är många som har gjort det!

Så mina mål för tillfället kan se ut ungefär så här:

■Kunna springa 1mil (tidigare mål var 5km men det klarade jag igår!!!! )
■Kunna lyfta 30kg på bisepscurlen (inte bara en gång dock) (just nu klarar jag av 10kg 3X12 och är skitnöjd, jag har bara tränad i två veckor, i början klarade jag av bara 5kg! ) Förresten, jag har ingen aning om jag någonsin kan klara av 30kg men drömmar är ju drömmar, vi får väl se hur mycket jag klarar av
■Få en kropp ungefär som den här: (fast, a la Artemis = mer armar tack! )


■Kunna tjäna pengar på sätt som jag mår bra av (jag har lite planer där…)
■Att få mer mental ork!!! Det behöver jag!! Har tänkt börja träna yoga hemma, då blir ännu ett mål i uppfyllelse nämligen:
■Att bli mer vig!
Det kan låta som att jag tränar bara för att få viss resultat, vilket är delvis sant så klart. MEN jag tycker det är skitroligt att vara på gymmet, jag älskar att använda maskinerna och längtar tills jag kan använda flera!

Jag till och med älskar att få träningsvärk, det låter tokigt jag vet, men har man som jag haft kronisk smärta kan det faktiskt vara skönt att få ”riktig” smärta som omväxling. Då producerar kroppen smärstillande hormoner har jag fått för mig men den gör det inte om man har kronisk smärta… (någon som vet med om detta? Jag minns inte var jag har läst det någonstans…)

Tanken är att jag ska tillbringa vintern på gymmet och inte hemma och vara deprimerad… Så jag tränar för att jag tycker det är kul, det är bara roligt att ha lite mål att se fram emot också

Så, vad tycker ni? Inte att det spelar någon roll, jag tänkte bara jag skulle få lite positiv respons De negativa bryr jag mig inte om (de gör mig bara envis så jag använder dem för att uppnå målet)

Självklart är detta inte allt, jag har flera mål så klart

Och så är jag med krutgubbens grupp om godis och kaklöftet sedan igår Ganska lätt för mig som ändå inte äter socker men ibland kan det hända att jag smakar på något sött när min man äter det så nu blir det stopp på det också.

Vad drömmer ni om? Vad har ni för mål? Stora eller små har det ingen betydelse tycker jag, bara man vill uppnå någonting!

Ha det gott!

Taggar:

En kommentar till “Om drömmar – gästblogg av Artemis”

  1. east Säger:

    LvLindf2wo Under such circumstances, existence of Louis Vuitton Outlet offers perfect channels for this kind of people to satisfy their wants. Many people think there is no Cheap Louis Vuitton bags at all. This already inflated the price of Louis Vuitton Handbags. If you love Louis Vuitton Bags but have not been able to afford one then a free Louis Vuitton handbags is exactly what you need. There truly exist Louis Vuitton Outlet. If you see the samples of those Louis Vuitton Outlet Online. There are several large makers of fake Louis Vuitton handbags. Which will be economic to buy a cheap replica louis vuitton handbags outlet. Louis Vuitton Outlet Store is the well-known for its high-level service and first-class products.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu