BloggProffs

Reykjavik dag 7 – Shoppingdagen

Gick upp kl. 06:17, drog på mig löparkläderna och stack ut och sprang en sväng. Solen sken fast det var jävligt kallt, typ 4 grader. Sprang längs med havet ut till lyxkryssarhamnen och vände. Kroppen kändes seg, dålig energi, stela ben, löpsteg som en gammal get. Att tävla på lördag känns ganska avslägset just nu.

Hemma efter ca 45min, snabbdusch och frukost bestående av det vanliga, musli, ägg och honungsmelon.

Vilade en stund på rummet, magen började kurra så jag drog en frukost till, nu med rostat bröd, ost och vattenmelon.

Gick ut på stan och letade efter lite nya affärer som som inte säljer det vanliga krimskramset. Höll oss på innerstadsgatorna utan att hitta något revolutionerande.

Solen sken från klarblå himmel och vi satte oss på Expressohouse och käkade Sparrissoppa och bara njöt i solen. Måste vara varmaste dagen på vår resa sköööönt.

Gick sedan vidare till hamnen för att få se nya turister som skulle på valsfari. Försökte räkna ut vilka som skulle bli blötast på varje båt, det blev några stycken, ha ha

Kom på att vi hade en burk tonfisk på rummet, köpte creime fraiche och lite bröd för att få ihop ett mellanmål när vi kom hem.

Stannade till på affären Tiger och köpte en present. När jag försökte ta lite omslagspapper kom kassörskan och sa till att det inte var gratis, va fan, en liten tunn papperbit, typ sånt man har till blommor skulle man betala extra för, är dom inte riktigt kloka?

Hemma på hotellet åt vi tonfiskmackan med en kopp kaffe och var mätt och belåten för stunden.

Somnade en stund, trött av allt shoppande och glassande i solen.

Gick ner och kollade hur det gick för Kristianiaungdomarna och deras grafittimålande, dom är verkligen kontsnärliga, vilka otroliga alster dom åstadkommit.

Kom iväg ut på stan vid 19-tiden, gick till stamstället och åt sista middagen i Reykjavik. Tog Chicken Burrito med guacamole och gräddfil, kanongott. Blev rejält sötsugen efter maten och fick bekämpa lusten att beställa in en banana split.

Tog en kaffe och relaxade, konstaterade att Reykjavik verkligen är en härlig stad med liv och rörelse.

Over & out

Taggar:

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu