BloggProffs

DET VIKTIGA MELLANMÅLET – Gästblogg av Jeanette Stenquist

Då var det dags för gästblogg nummer 2, nu av Jeanette Stenquist, Svensk Mästarinna i Fitness 2008 & 2009! 37 årig 2-barns mamma som satsar ännu hårdare i fitness och duathlon. Fd professionell konståkare i Holiday on Ice och har bott och arbetat i olika delar av världen. Numera personlig tränare, hälsopedagog och konståkningstränare.

HÅLL TILL GODO

Krutgubben har bett mig gästblogga och det är klart att jag ställer upp för någon som dels är ovanligt trevlig men som också är seriösare med sin träning och kost än många jag träffat i fitnessbranschen. Temat skulle vara ”mellanmålet” vilket var perfekt då jag precis tränat mina unga konståkare och försökt få dem att förstå vikten av att äta rätt. Svårare målgrupp finns nog inte. Min make tillhör också en svår målgrupp för han tror att glass med lakritssås är ok bara för att han tränat men han kan jag å andra sidan ”lära” på annat sätt. Jag hoppas att detta kan ge er lite tips. Nu kommer Jocke att få gästblogga hos mig – hepp!!/
Jeanette ”Fitnessmama” Stenquist

Det är väldigt viktigt att äta sina mellanmål och låta det gå max 3 timmar mellan dina mål för att inte sötsuget ska öka. Oftast får man räkna med en övergångsfas på kanske två veckor innan sötbegäret försvinner. Det gäller att bestämma sig och bara stålsätta sig mot alla frestelser. Gör det till en vana att alltid ha med ett extra mellanmål i väskan så hamnar du aldrig i en energisvacka och då gärna faller för frestelsen att äta en massa annat onyttigt. Det kan alltid hända något oväntat så var förberedd.

Tränar du mycket och/eller flänger runt så är det viktigt att ha mellanmålet nära tillhands med sig. Förbered dig kvällen innan med alla matlådor som skall med. Investera i en kylväska att ha allt i. Jag har lärt mina konståkare att de packar alla mellanmål till träningen på kvällen innan eller på morgonen i en kylväska, så att de enkelt har med sig det till skolan/jobbet och har det enkelt med sig direkt till träningen. Mellanmålen ger dig bra energi och dessutom minskar det sötsuget.

Planera veckans matsedel och då även dina mellanmål. Se till att alltid ligga steget före. Med rätt mellanmål får du mer energi och kan också prestera bättre!

Förslag på bra mellanmål till träningen/skola/jobb:

Keso med banan/äpple och lite kanel.

Keso med avokado.

Smoothie – mixa naturell mild yoghurt med osockrade bär/frukt, plus en skvätt apelsinjuice för lite sötma.

Drickyoghurt – gör som en smoothie men ta hälften yoghurt och hälften mjölk istället, lätt att skaka ut.

Matiga mackor. Gärna med keso och grönsaker.

Frukt och en halv näve naturella nötter.

Mild naturell yoghurt med havregryn, nötter och banan.

Lyxigare mellanmål – fruktsallad med kesellayoghurt.

Bars – kolla dock att det inte är ”godis”-bars utan bra innehåll.

Proteinshake med en frukt.

LITE LYXIGARE MELLANMÅL:

Frozen yoghurt – blanda bär + naturell yoghurt i en mixer, häll upp i små glas och ställ i frysen. Vill du ha mer protein i så blanda gärna i vaniljproteinpulver. Sötare och supergott! En favorit hemma.

Havreproteinbollar – blanda lätt kesella, havregryn, kakaopulver (alt proteinpulver) – rulla små bollar i riven kokos. Ställ i frysen till de stelnar och njut till kaffet! Denna variant går att modifera efter eget behag.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -
Lycka till med godisuppehållet och ta tillvara på denna period att verkligen jobba på mellanmålen och känn hur mycket ny energi ni får!
Kika gärna in på min blogg:
www.metrobloggen.se/fitnessmama

Over & Out

Taggar:

3 Kommentarer till “DET VIKTIGA MELLANMÅLET – Gästblogg av Jeanette Stenquist”

  1. louis vuitton Säger:

    Lots of people think about Louis Vuitton Outlet Diaper tote like a image of the higher standing once they proceed company or even existing an essential event. However all of us may let you know that every Louis Vuitton Handbags diaper tote within our on-line shop won’t be a indication associated with standing, but additionally incorporate your own higher individual flavor. As well as we provide Louis Vuitton Purses diaper tote reproduction in order to broaden the number in our clients’ options. The actual phony Louis Vuitton Wallets diaper totes tend to be unrivaled within awesome element. You’ll find away a lot of celeb mothers possess selected infant Louis Vuitton Outlet diaper totes. And when a person have not chosen the actual Louis Vuitton Outlet diaper totes you’d in no way really feel fashionable as well as appealing. If you’re able to pay the costly Louis Vuitton diaper totes associated with trainer design that are additionally fantastic as well as contemporary created by a few well-known guru, you’ll be astonished from just how much associated with that which you taken care of your own enjoyable using the tote. The look associated with diaper totes azure may remain in design for a long period time period.

  2. east Säger:

    {http://www.louisvuitton.com} . Account for 99 percent of all so-called authentic Louis Vuitton Bags sales. Many young people prefer to buy products in louis vuitton outlet online . Louis Vuitton Purses have been a sensation season after season since so many years now. There is no such thing as a cheap Louis Vuitton Bags . Some people are not willing to go the louis vuitton outlet store for their favorite items. If the purpose is simply to have the brand and are looking for Cheap Louis Vuitton handbags over your arm hang to the vote. The classic Louis Vuitton Purses bring a magnitude of style. It is a fact that a large number of people have difficulty in telling the difference between replica and Authentic Louis Vuitton Handbags . Like Louis Vuitton Outlet Florida and louis vuitton outlet handbags Texas. cheap louis vuitton bags are an extremely popular accessory used mostly by women..

  3. louis vuitton Säger:

    At coach outlet on-line sites, you louis vuitton could find various authentic Chanel Purses coach handbags, coach purses Michael Kors Outlet and coach wallets at discounted Chanel Bags rates and, you also get Coach Factory Outlet eighty off retail coach goods. Louis Vuitton Outlet Coach on the internet goods, coach outlet though offered at minimal value, Coach Factory are assured to be genuine Chanel Purses and not counterfeited and greatest Michael Kors Handbags top quality. All coach merchandise Chanel Handbags are along with authentic coach tags. louis vuitton outlet Have you actually assumed of coach outlet store coach outlet on-line store Michael Kors Outlet Have you actually taken some.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu