BloggProffs

Från fit till fet på 6 mån

Gick upp kl. 05:01 åt grötfrukost med kaffe. Åkte in till SATS för morgonspinning, lyckades lura med mig PEÅ också. Passet var som vanligt stentufft med bra musik och en engagerad och proffsig instruktör. Gröten jag åt till frukost var på väg upp ett par gånger och det var inte långt ifrån att det svartnade för ögonen. Kom att tänka på en slogan som triatleter använder.

Vägde mig, mätte fettprocent, mage, rygg och biceps. Resultatet var ganska nedslående då min fettprocent ökat med exakt 5% på ett halvår. Jag kommer framledes kontrollmätta mig varje månad så Ni kan se utvecklingen (i positiv bemärkelse, hoppas jag)

Dagens rubrik är nog en aning överdriven (har kanske läst för mycket kvällstidningar). För fakta är att när jag gjorde förra kontrollmätningen så trodde jag att jag var 187cm och idag gjordes fettprocentmätningen med 183cm som längd och det påverkar ju självklart den matematiska formel som ligger till grund för en sådan mätning. Dessutom var jag i mitt livs form vid förra kontrollmätningen i Januari och hade precis kört en LCHF-diet där jag vägde 79kg mot dagens 83,6kg.

Jag är trots detta lite deppig och grämer mig hur jag kunde låta kroppen förfalla som jag gjort. Tur att godislöftet börjar på måndag, nu jävl.. ska jag tillbaks till fornstora dagar igen, dock utan LCHF-diet.

Dagens lunch blev kinabuffé utan ris och friterat men allt det andra åt jag med stor aptit.

Efter jobbet åkte jag över till Egil i Åkersberga. Han hade precis hällt ut all Trocadero i vasken för nu jäv… ska han satsa på godislöftet. Vi stack ut och sprang hans kuperade 5km bana och avslutade med lite styrketräning på det utomhusgym som fanns vid målet. Skönt pass, mycket snack om ditt och datt och självklart det kommande godislöftet.

Egil har t.o.m. värvat ytterligare 3 kompisar från Posten som skrev följande rader till mig på bloggen. ”Hej Joakim! Vi är tre chaufförer på Posten Norrmalm som vill haka på ditt goda intiativ beträffande kak- o.d.- förbudet.Vi heter: Bo Larsson, Peter Lundin och Veronica Macurkiewicz. Trevlig blogg förresten!!”

Väl hemma blev det lax med bulgur, sallad och en hemmagjord citronpepparsås.

5 dagar kvar till Godis- och kaklöftet som startar den 23/8, ytterligare sympatisörer sökes som vill vara med. 34 deltagare är anmälda hittills. Presenterar deltagare och regelverk på hemsidan http://www.krutgubben.net/Godis.htm

En av dom som ska vara med på godis- och kaklöftet är Svart Karin Karlsson, hon har precis startat en blogg där Ni kan följa hennes väg att bli elitcyklist. http://blackiethecyclist.blogspot.com/2010/08/tranin…

Ni som har tankar funderingar kan maila mig på [email protected], så publicerar jag det på bloggen. Ni som vill får även maila en liten presentation om Er själva, syftet med godislöftet och vad Ni hoppas uppnå. Då dom flesta av oss inte känner inte varandra blir det ett sätt att göra gruppen lite mer personlig.

Jag har även bjudit in gästbloggare som har erfarenheter i ämnet och som kommer hjälpa till med att peppa Er och komma med råd, sockerfria recept m.m.

Dagens tema: Täta kotrollmätningar kan undvika obehagliga överraskningar.

Over & out

Taggar: , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu