BloggProffs

Sista dagen i Varberg

Vaknade kl. 05:37 till tonerna av AC/DC och ett smattrande ljud, tittade ut och konstaterade att det ösregnande, skippade morgonlöpningen och ställde fram klockan till 06:51. Gick då och köpte mina sista morgonfrallor, då jag nu börjar en succesiv övergång till ett mer hälsosamt liv. Tar tacksamt emot tips på frukostar där smörgåsar är uteslutna.

Det halva kg rent fett som jag brände under Järnmannen i Kalmar har jag nu med råge återfört till kroppen och får nu säga att jag nu är 100% återhämtad från den urladdningen. Nästa fokus är nu Reykjavik halvmarathon som går av stapeln lördag 21/8 och därefter Sala Silverman eller Stockholm Triathlon helgen efter, Har inte riktigt bestämt mig vilken av dessa jag ska tävla i. Då jag kommer till min rätt bäst på långa distanser är jag mest sugen på Sala, men där finns risken att vi inte får ha våtdräkt och jag är inte tillräckligt bra simmare för att simma 1900m i öppet vatten utan våtdräkt. Avvaktar väderprognoser och tar beslut så sent det går.

Kl. 08:00 var det dags för simning, dagens fokusområden blev teknik och vattenläge. Kunde hålla på i nästan 1 timme innan kärringmaffian invaderade poolen.

Frukost no:2 blev havregrynsgröt med banan och kanel.

Tog beslutet att åka hem i eftermiddag istället för i morgon bitti och började så smått packa. Blir skönt att tillbringa helgen hemma i Sollentuna med kräftskiva på lördagen och ett triathloninspirerat träningspass på söndagen.

Veckan i Varberg har varit skön, även om vädret inte varit det bästa. Har hunnit med en löptur nästan varje dag och ett simspass varje morgon. Rutinen med ett simpass varje morgon blir tyvärr svår att upprätthålla när man kommer hem.
Varberg som stad är mysig på sommaren men kanske lite mer ogästvänlig på vintern. Fästningen och kallbadhuset är verkligen pittoreska inslag i stadsbilden.

Det som drar ner betyget är affärer som försöker sälja något som borde vara gratis.

Apelviken camping är nog den största men ändå den mest välskötta camping jag någonsin varit på.

Åkte runt och tittade på omgivningarna runtom Varberg för att sedan åka in till staden och äta lunch på fiskrestaurangen Campus. Jag åt kycklingfilé med massor av grönsallad, fårost, tzatsika och lite olika bönblandningar, salladsbuffén var variationsrik och stor.

Åkte sedan till Stugan och packade det sista, städade ur och var på rull mot Stockholm ca kl. 14:00

Stannade utanför Norrköping och käkade middag, lyckades med stor viljestyrka undvika köttebullsmackan och tog istället Biff á la Lindström emd mycket grönsaker istället.

Idag är första gången på semestern som jag inte ätit, glass, godis eller någon typ av skräpmat. Bra jobbat säger jag till mig själv.

9 dagar kvar till Godis- och kaklöfte som startar den 23/8, sympatisörer sökes som vill vara med. 19 deltagare är anmälda hittills. Presenterar deltagare och regelverk på hemsidan http://www.krutgubben.net/Godis.htm

Då det nu börjar dra ihop sig till start för nobba kakor och godis kommer jag sammanställa tips hur Vi tillsammans ska lyckas. Dessa kommer finnas på bloggen och på hemsidan.

Vad har Ni för förslag på hur man står emot när man blir så där enormt sötsugen? Tacksam för era bästa tips! Ni som redan börjat vad har Ni för råd?

Hittade dessa artiklar/bloggar om socker och sockerbehov på nätet.
http://www.expressen.se/halsa/1.1840684/rasa-i-vikt-med-professorns-metod
http://www.stenalderskost.nu/
Om 6 dagar åker jag till Island för att leka turist och springa en halvmara. Ni som varit där förut, vad får jag inte åka hem och ha missat? Tacksam för alla tips, gärna lite udda saker.

Dagens tema: Dags att bryta mönster
Over & out

Taggar: , , , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu